Omgeving

Fietsen: Indien gewenst kunt u via mevrouw Van der Meer fietsen huren voor één of meer dagen. U kunt uw eigen prachtige fietsroute uitstippelen met behulp van het fietsroutenetwerk. U kunt bijv. naar Gaasterland, de Friese meren, maar ook het schilderachtige Hindeloopen , Sloten en Workum (Jopie Huismanmuseum) en het IJsselmeer liggen binnen fietsafstand van Oudega G.S.

 

Watersport: Ook kunt u een polyvalk huren bij mevrouw Van der Meer. Deze 4 à 5 persoons zeilboot ligt in het nabijgelegen Elahuizen aan de Fluessen. Van hieruit kunt u door de hele Zuid-Westhoek van Friesland zeilen.

 

Wandelen: De Gaasterlandse bossen, bijv. het Rijster bos, zijn bij uitstek een wandelgebied, maar ook zijn er andere mooie wandelroutes in de omgeving

 

 

Winkelen: Balk (4km) is een prachtig dorp waar u heerlijk kunt winkelen. In de winter van 2011/2012 was Balk regelmatig in het nieuws in verband met de elfstedentocht. Sneek (25km) heeft ook een oude binnenstad met veel leuke winkels, terrassen, musea, de Waterpoort en andere bezienswaardigheden.

 

Musea: Naast het Jopie Huisman museum in Workum kunt u bijv. naar het Ing. Wouda stoomgemaal in Lemmer(werelderfgoed), het Schaatsmuseum in Hindeloopen, Belverdere (museum voor moderne kunst) in Heerenveen/Oranjewoud, De Aldfaers-erf route rijden , naar de Sneker Waterpoort.